Waarom neem je een cfd op de olieprijs?

In de wereld van cfd trading zijn grondstoffen erg geliefd. CFD trading op basis van de olieprijs is aan de orde van de dag. Veel beleggers gaan voor een cfd op de olieprijs, omdat die per dag wisselt. Handelen in cfd’s op de olieprijs is echter ook onderhevig aan risico. Aan de hand van dit artikel vertellen we hoe je een cfd kunt afsluiten op de olieprijs en hoe je succesvol kunt traden in deze specifieke cfd. Zodoende kun jij info vergaren en besluiten of een olieprijs cfd iets voor jou is.

Trading cfd’s

Alvorens we verder aan met de olieprijs cfd verklaren we kort wat verstaan wordt onder cfd trading. Bij cfd trading gaat het altijd om zogenaamde derivaten. Een derivaat houdt in dat je, in tegenstelling tot aandelen, geen items in handen krijgt of in bezit neemt. In plaats van dat speculeer je op de onderliggende verschillen in koersen van die producten. Je kunt aangeven of je dalingen in de prijs of juist stijgingen verwacht en daar behoorlijke winsten mee boeken. Stijgende prijzen noemen we long gaan en dalende prijzen worden short genoemd. Zo’n prijsafspraak wordt cfd genoemd en ga je aan via een broker.

Olie

Olie is een duur goed, omdat het buitengewoon veel toegepast kan worden. Het komt terug bij het fabriceren van kunststof en plastic, komt het terug in cosmetica en farmacie én is het natuurlijk een brandstof. Ruwe olie is een fossiele grondstof, wat net zoveel betekent dat er tekort komt en de voorraad olie niet eindeloos is. Dat zorgt ervoor dat de prijs zeer volatiel is. De waardering van een vat olie wordt altijd gebaseerd en berekend op een vat en verandert elke dag. Consumenten zien dit terug aan bijvoorbeeld de pomp, waar de prijs van benzine van dag tot dag zeer veel kan verschillen. Zwart goud is een term die bij olie past, omdat het veel geld waard is. Binnen een cfd koop je geen olie, maar sluit je een contract af op de waarde van olie door middel van cfd trading. 

Cfd met hefboom

Een van de hoofdzakelijke redenen dat cfd trading aan populariteit wint is de optie tot leverage (hefboom). Een hefboom stelt de cfd trader in staat om met een minimale investering toch groots in te zetten. De hefboom bij olie wordt gebaseerd op de maximale inleg van grondstoffen. De maximale hefboom is 1:10. 1:10 houdt in dat je inleg met 100 vermenigvuldigd mag worden op een contract. In de praktijk betekent dit dat 100 euro als 1.000 euro geldt en je dus voor € 1.000 een contract op de olieprijs kunt nemen. In geval van winst profiteer je over € 1.000 en dat kan aanzienlijk hard oplopen. Een winst van 5% levert je dan ook direct €50 op ondanks dat je 100 euro hebt ingelegd. Helaas kan het bij een leverage ook de foute kant op slaan. Een verlies raakt je namelijk ook op 1.000 euro inleg en kan zorgen dat je inleg flink afneemt.

Cfd op de olieprijs

De olieprijs en cfd trading zijn een succesvolle combinatie. Veel cfd beleggers profiteren graag van de hefboom die tot 1:10 kan oplopen en dus zorgt dat je je investering tienmaal mag inzetten op een cfd. De olieprijs is zeer beweeglijk, vanwege fossiele brandstof en schaarste. De koersen schommelen dagelijks enorm en dat geeft voordelen aan beleggers die een olieprijs cfd afsluiten. De risico’s zijn er echter ook, want de prijs kan makkelijk de andere kant opslaan en dus ook tot verlies leiden. Met een hefboom voelt dat verlies ook x10 aan. Analyseer je investering altijd goed alvorens een cfd op de prijs van een vat olie aan te gaan bij je broker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe word je succesvol als cfd handelaar?

Cfd, alles wat je moet weten