Hoe word je succesvol als cfd handelaar?

Traden in cfd’s zie je vaak toegepast worden door beleggers. Dat is zo omdat contract for difference vele voordelen te bieden hebben vergeleken met normale aandelenhandel. Sta jij te popelen om te beginnen met cfd handelen? Zo ja, dan is het handig om te weten wat contract for difference is. Met behulp van dit artikel vertellen we alles over contract for difference (cfd), zijn we eerlijk over de risico’s die cfd trading behelst en helpen we om te bekijken of jij geschikt zou kunnen worden als trader in cfd’s. Zodoende leer jij cfd kennen en kun je onderbouwd beslissen of je aan de slag wil met investeren in cfd’s.

Alles over cfd’s

Een cfd (afkorting voor contract for difference) is een instrument bij beleggen dat ingezet wordt om te speculeren op veranderende koersen. Een cfd betreft een derivaat, wat betekent dat je het gekochte product niet in bezit krijgt. Cfd’s bieden de kans om op long (stijgende koersen als op short (daling) een contract af te sluiten. Dat biedt een kans. Met cfd kun je dus ook geld inzetten op zakkende waardes van aandelen, grondstoffen, indices, zilver, goud of crypto. Een cfd kan altijd afgesloten worden met behulp van een hefboom. De leverage maakt het mogelijk om een vermeerdering van je eigenlijke beschikbare vermogen te gebruiken. En dat geeft de mogelijkheid om met weinig middelen te investeren en aanzienlijke winsten te boeken. Maar aan de keerzijde kun je ook flink verliezen als de hefboom onverhoopt de andere kant opschiet. Een contract for difference (cfd) sluit je altijd af bij een erkende bank.

Karaktereigenschappen cfd traders

Beleggen in contract for difference behoeft andere vaardigheden en skills dan het aankopen en vasthouden an bijvoorbeeld valuta en aandelen. Beslis aan de hand van de volgende punten over je karakter of jij de capaciteiten hebt voor traden in cfd’s De cfd trader moet zeer stressbestendig zijn, want de koers wijzigt lopend en een waardering die nu goed gaat kan volgend uur zakken. Je moet tevens je emoties beheersen en nimmer op gevoel handelen. Je kan zonder pardon veel geld verliezen en te vroeg iets verkopen, zoals een cfd die later waardevol blijkt te zijn. Je moet als belegger in contract for difference analytisch sterk zijn om een verwachting te hebben. Beschik jij over deze skills? In dat geval is de kans des te groter dat je succesvol gaat zijn op de cfd beurs.

Onjuiste info over cfd’s

Veel fijne info. Desondanks gaat er veel verkeerde informatie rond. Voor jouw beeld zetten we de grootste misvattingen in een overzichtje voor je zodat je nadien weer verder kan gaan met je zoektocht naar contract for difference. Contract for difference trading is geen gokken, want je zet niet zomaar zonder nadenken je geld in en wordt altijd aangeraden je in te lezen en de koersen te analyseren. Traden in contract for difference kan er niet voor zorgen dat je meer dan je vermogen verliest. Sedert 2018 zijn er door financiële partijen in Europa nieuwe richtlijnen opgesteld over het totaal te lijden verlies. Het risico van vermogen is voor je broker of bank en niet meer voor jou als belegger. Een contract for difference is ook geen frauduleuze projecten of een vorm van (internet)oplichting, maar goede, serieuze producten die je enkel bij een gecontroleerde broker of bank aan kan gaan. Fijn om te horen, toch? Verdiep je nu snel verder in contract for difference om ze met eigen ogen te ervaren.

Samenvatting

Dit professionele artikel gaf een duidelijk antwoord op de vraag die veel gesteld wordt ‘wat zijn cfd’s?’ en maakte ook nog eens korte metten met verkeerde informatie. Daarnaast is eerlijk aangegeven welke skills een echte cfd trader moet beheersen om een succesvolle cfd trader te worden. Maar hopelijk vind jij het nog altijd interessant en de moeite waard om je verder in cfd te verdiepen. Wanneer dat zo is raden we je ten zeerste aan om je nog verder in te gaan lezen, zoals over risico’s, een mogelijke stoploss, en de manieren waarop je een cfd af kunt sluiten. Wanneer je eenmaal wil starten met het verhandelen van cfd raden we je aan een nepaccount te nemen bij een broker. Via zo’n account kun je goed oefenen en zien hoe je handelingen uitpakken, alvorens met je eigen fortuin aan de gang te gaan binnen cfd’s.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom neem je een cfd op de olieprijs?

Cfd, alles wat je moet weten